Poroajelut Joulupukin pajakylässä

Joulupukin tahto on ollut kautta aikain, että Joulupukin Pajakylässä on matkailijoille helposti tarjoilla erilaisia palveluita. Näistä yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein, on poroajelut ja muut ohjelmat porojen kanssa. Siksipä Joulupukki onkin tuonut omat poronsa keskelle Pajakylää, Kammarinsa takapihalle.

Poroajelulle pääsee lähtemään heti Joulupukin Kammarin vierestä (Joulumaantie 13). Tarjolla on eri pituisia poroajeluita ja -safareita. Ilman ennakkovarausta on saatavilla 400 metrin Poronpolku-, sekä 1 km Metsäpolku -poroajelut, joita järjestetään tauotta koko päivän ajan. Talviseikkailu -safari* vaatii ennakkovarauksen.

HINNAT:

 • Poronpolku (400 m)
  – Lapset: 14.00€
  – Aikuiset: 18.00€
 • Metsäpolku (~1 km)
  – Lapset: 23.00€
  – Aikuiset: 29.00€
 • Talviseikkailu (~3 km)
  – Lapset: 55.00€
  – Aikuiset: 70.00€

*Katso tarkemmat tiedot PITKÄT SAFARIT -osiosta.

Poroajeluita järjestetään 15.11. (tai pysyvän lumen tultua) – 15.4.

Sinun ei tarvitse huolehtia siitä onko keli ehkä liian kylmä poroajelulle, sillä reet on vuorattu lämpimillä porontaljoilla. Näin voimme taata, ettet palele kylmimmälläkään kelillä. Huomioi, että poro tarkenee yhdellä taljalla kaikissa keleissä, ja sinä istut reessä useamman taljan välissä. Vain harvoin joudut odottelemaan omaa ajeluvuoroasi, ja tämänkin ajan voit viettää istuen leppoisasti avotulen äärellä, samalla nauttien jouluisesta tunnelmasta ihan poroajelureitin vieressä. Myös poroajelun jälkeen on mukava istahtaa ja lumoutua nuotion elosta.

Tutustu myös Poroajokorttiin & Napapiirinylitys -sertifikaattiin

VIDEO: Rekiajelu Joulupukin pajakylässä Napapiirillä Rovaniemellä