Osallistumisemme kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -hankkeeseen

Yrityksemme Santa Claus Reindeer Oy, johon kuuluvat Santa Claus Reindeer -poropuisto, Joulumuorin talo ja Lapland Restaurant Kotahovi, haluaa edistää kestävää kehitystä osallistumalla uuteen Sustainable Travel Finland -vastuullisuushankkeeseen. Hanke kannustaa ja ohjaa suomalaisia matkailuyrityksiä muuttamaan toimintaansa vastuullisemmaksi ja sitä kautta toimimaan Suomen matkailun kestävän kehityksen hyväksi. Hankkeen eri vaiheet auttavat yrityksiä kehittämään toimintansa osa-alueita vähitellen.

Vastuullisuus ei kuitenkaan tarkoita vain ekologisuutta: haluamme myös säilyttää ja elävöittää lappilaista kulttuuriperintöä, kuten poronhoitoperinnettä ja lappilaista ruokakulttuuria. Näin ollen hankkeen arvoihin ja tavoitteisiin sitoutuminen oli helppoa, ja aloitimme hankkeen tukeman tien kohti vastuullisuutta keväällä 2020.

Ensimmäiset päämäärämme kestävyyden edistämiseksi ovat kausittaisten ja paikallisten ainesosien käytön lisääminen ravintolassamme sekä ekologisuuden huomioiminen kaikessa toiminnassamme, kuten ruoanvalmistuksessa, vedenkulutuksessa, kierrätyksessä, sähkönkulutuksessa ja lämmityksessä. Yrityksellemme on myös tärkeää huolehtia inklusiivisuudesta: haluamme paitsi turvata, myös edelleen edistää sekä henkilökuntamme, asiakkaidemme että porojemme hyvinvointia.

Olemme myös huomioineet ekologisuuden kaikessa rakentamisessa: rakennusmateriaaleina on käytetty mm. paikallista hirttä, paperimassaa lämpöeristeenä ja kasviperäisiä materiaaleja seinien tiivisteissä. Joulumuorin talon lämmitykseen käytetään maalämpöä.

Jos haluat tietää lisää vastuullisuushankkeemme etenemisestä, käänny henkilökuntamme puoleen tai lähetä meille sähköpostia!