Usein kysyttyjä kysymyksiä

Santa Claus Reindeer -poropuisto sijaitsee Joulupukin pajakylän sydämessä, aivan Joulupukin kammarin takana. Matkaa Joulupukin pajakylän keskusaukiolta poropuistoon on noin 50 metriä. Osoitteemme on Joulumaantie 13, 96930 Rovaniemi.

Etäisyys Joulupukin pajakylästä Rovaniemen keskustaan on noin 8 kilometriä, ja Rovaniemen lentokentälle noin 3 kilometriä. Joulupukin pajakylään pääsee omalla autolla, bussilla tai taksilla rautatieasemalta, lentokentältä ja Rovaniemen keskustasta.

Lisätietoa liikkumisesta Rovaniemen alueella löydät täältä: https://www.visitrovaniemi.fi/fi/suunnittele/liikkuminen/

Lyhyempiä, 400 metrin ja kilometrin mittaisia poroajeluita ei tarvitse varata etukäteen. Ajeluita järjestetään tauotta koko päivän ajan poropuiston aukioloaikojen puitteissa. Kolmen kilometrin mittainen talviseikkailu-poroajelu sekä muut pitkät safarit ja talviaktiviteetit tulee varata etukäteen. Kesäkaudella ennakkovarausta ei tarvitse tehdä poroaidassa vierailua tai polkuautoilua varten, mutta muut kesäaktiviteetit tulee varata etukäteen. Varauksen voi tehdä verkkosivujemme kautta tai sähköpostitse. Ennakkovarauksen tekeminen auttaa meitä takaamaan sinulle parhaan mahdollisen elämyksen.

Lapseksi määritellään henkilö, joka on 3-12-vuotias. Alle kolmevuotiaat osallistuvat aktiviteetteihimme ilmaiseksi, ja 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat lasketaan varauksissamme aikuisiksi.

Rekiajeluille osallistuminen ei vaadi erityistä vaatetusta, vaikka suosittelemmekin pukeutumaan lämpimästi. Jokaisessa reessä on porontaljoja matkalaisia lämmittämässä, mutta siitä huolimatta kannattaa varsinkin pidemmille ajeluille osallistuessa huolehtia, että erityisesti pää, olkapäät, kädet ja jalat on suojattu kylmältä.

Pitkillä safareilla paras tapa pysyä lämpimänä on kerrospukeutuminen; esimerkiksi luonnollisista tai kosteutta hylkivistä materiaaleista valmistettu aluskerros, villainen välikerros, lämpimät ulkohousut ja toppatakki pitävät kylmyyden loitolla. Jalat pysyvät lämpiminä sukkien, villasukkien ja talvikenkien avulla, käsiä taas lämmittävät paksut rukkaset tai lapaset. On myös tärkeää suojata pää ja kaulan alue pipon ja kaulahuivin avulla.

Muista, että ilma on tehokas lämmöneriste: älä siis pukeudu liian pieniin kenkiin, housuihin tai lapasiin. Huolehdithan erityisesti lasten pukeutumisesta; he ovat herkempiä kylmälle kuin aikuiset!

Kuljetus sisältyy Porovaarassa toteutettaviin aktiviteetteihin, joihin kuuluvat Päiväsafari Porovaarassa, Revontulisafari Porovaarassa, Revontuliretki, Pulkkaretki, Tapaa Joulupukin porot kesälomalla ja Kesäinen kalastusretki. Joulupukin pajakylässä toteutettavat aktiviteetit eivät sisällä kuljetusta.

Ulkovaatteet eivät sisälly aktiviteettiemme hintaan.

Syyskuun alussa, kun ilmat ovat hieman viilenneet ja porot kasvattaneet talviturkkinsa, aloitamme Napapiirillä lyhyet, 400 metrin mittaiset poroajelut. Ennen lumien tuloa poroajelut toteutetaan pyöräreen avulla, mutta heti pysyvän lumen saavuttua siirrymme perinteisten rekien käyttöön ja avaamme myös pidemmät poroajelut. Poroajeluita järjestetään koko talven ajan ja aina lumien sulamiseen saakka. Loppukeväällä ja kesällä poroajeluita ei järjestetä, mutta tarjolla on muita poroihin liittyviä aktiviteetteja, kuten kävelyretkiä porojen kanssa ja vierailuja poroaidassa.

Poroajeluiden ja -safarien lisäksi tarjoamme talvikaudella muita ulkoilma-aktiviteetteja, kuten pulkkaretkiä, revontuliretkiä ja Napapiirin ylitysseremonioita. Kesällä ja syksyllä Joulupukin pajakylässä on mahdollista vierailla poroaidassa, kokeilla polkuautoilua sekä osallistua kävelyretkelle porojen kanssa ja Napapiirin ylitysseremoniaan. Lisäksi järjestämme kalastus- ja revontuliretkiä, sekä tilaisuuden tavata Joulupukin porot kesälomalla. Kuulemme myös mielellämme toiveistasi, jotta voimme auttaa sinua toteuttamaan unelmiesi päivän.

Retkemme ja palvelumme ovat varattavissa verkkosivuiltamme löytyvän varausjärjestelmän kautta tai sähköpostitse. Retket voi maksaa varausjärjestelmämme kautta tai paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla (American Express ja Diner’s Club eivät kelpaa maksuvälineiksi).

● Jos varaus peruutetaan yli 7 päivää ennen retken alkua, peruutus on ilmainen.
● Jos varaus peruutetaan 7-3 päivää ennen retken alkua, peritään 50% peruutusmaksu.
● Jos varaus peruutetaan alle 3 päivää ennen retken alkua, peritään 100% peruutusmaksu.
● Force majeure -tilanteissa noudatamme yllä mainittuja peruutusehtoja.

Sekä poroajokortin että Napapiirin ylitystodistuksen voi varata etukäteen varausjärjestelmämme kautta tai sähköpostitse, ja ne voi noutaa Santa Claus Reindeer -poropuiston lipunmyyntipisteestä sen aukioloaikojen puitteissa. Molemmat on myös mahdollista ostaa paikan päällä ilman ennakkovarausta. Tuotteita ei ole mahdollista tilata postin kautta tai digitaalisessa muodossa.

Jotkin aktiviteeteistamme vaativat tietyn määrän osallistujia ennen kuin ne voidaan toteuttaa. Myös yksin matkustavat henkilöt voivat kuitenkin osallistua esimerkiksi varaamalla paikan retkelle, jolla on jo muita osallistujia. Vaihtoehtoisesti voimme tehdä yksin matkaavalle alustavan varauksen ja ilmoittaa, kun retkelle tulee lisää osallistujia. Aktiviteetit on myös mahdollista varata yksityisesti maksamalla retken vähimmäisosallistujamäärän mukainen summa. Mikäli olet matkalla yksin, ota yhteyttä meihin sähköpostitse ja autamme sinua varauksesi kanssa!